0
  • stroganoff-1

    Składniki:

    ♦70 dag wołowiny

    ♦30 dag pieczarek

    ♦2 cebule

    ♦150 ml śmietany 30%

    ♦2 łyżki koncentratu pomidorowego

    ♦3 łyżki masła

    ♦1 łyżka mąki pszennej

    ♦mielona ostra papryka

    ♦sok z cytryny

     ♦sól, pieprz

     

    Sposób przygotowania:

    Mięso oczyść z błon, następnie pokrój w plastry o grubości ok. 2 cm, które następnie podziel w paski o szerokości 1 cm. Oprósz pieprzem.

    Pieczarki umyj, oczyść, pokrój w cienkie plasterki i skrop sokiem z cytryny, żeby nie pociemniały. Cebule obierz, opłucz i drobno posiekaj.

    Na dużej patelni rozgrzej masło. Włóż pokrojone mięso i podsmaż na rumiano z każdej strony.

    Do mięsa dodaj cebulę i smaż, aż stanie się szklista. Następnie dodaj pieczarki. Całość posól, przemieszaj i smaż na dużym ogniu aż grzyby zmiękną i puszczą sok.

    Następnie składniki na patelni oprósz mąką i całość wymieszaj. Zmniejsz ogień i duś aż potrawa zgęstnieje (ok. 5 min). Dodaj koncentrat pomidorowy i śmietanę.

    Tak powstały gulasz dopraw do smaku papryką, wszystko dokładnie wymieszaj i duś jeszcze przez 10 min na wolnym ogniu.

     

  • Dodaj komentarz

    Kategorie wpisów
     
    Brak produktów

    Zapisz się do newslettera aby być na bieżąco!

    Email marketing powered by FreshMail
     
    Email marketing powered by FreshMail
     
    Email marketing powered by FreshMail
     
    Email marketing powered by FreshMail
     
    Email marketing powered by FreshMail