0
  • spaghetti

    Składniki:

    ♦1 puszka pomidorów

    ♦1 łyżka koncentratu pomidorowego

    ♦0,5 kg mięsa mielonego

    ♦4 łyżki tartego sera

    ♦paczka makaronu

    ♦1 średnia cebula

    ♦3 ząbki czosnku

    ♦3 łyżki oleju

    ♦po 1 łyżeczce bazylii i oregano

    ♦sól, pieprz, cukier

    Sposób przygotowania:

    Na patelni rozgrzej olej, wrzuć na nią posiekaną cebulę i przeciśnięty przez praskę czosnek. Całość musi się dobrze zeszklić. Następnie dołóż mielone mięso i podsmaż na rumiano.

    Gdy mięso zrobi się brunatne dorzuć pomidory z puszki i koncentrat pomidorowy, dolej pół szklanki wody. Całość duś na małym ogniu aż osiągnie odpowiednią gęstość. Następnie dopraw sos ziołami, solą i pieprzem.

    Makaron ugotuj według przepisu na opakowaniu, odcedź i wymieszaj z sosem.

    Przed podaniem posyp potrawę tartym serem.

  • Dodaj komentarz

    Kategorie wpisów
     
    Brak produktów

    Zapisz się do newslettera aby być na bieżąco!

    Email marketing powered by FreshMail
     
    Email marketing powered by FreshMail
     
    Email marketing powered by FreshMail
     
    Email marketing powered by FreshMail
     
    Email marketing powered by FreshMail