0
  • spaghetti

    Składniki:

    ♦1 puszka pomidorów

    ♦1 łyżka koncentratu pomidorowego

    ♦0,5 kg mięsa mielonego

    ♦4 łyżki tartego sera

    ♦paczka makaronu

    ♦1 średnia cebula

    ♦3 ząbki czosnku

    ♦3 łyżki oleju

    ♦po 1 łyżeczce bazylii i oregano

    ♦sól, pieprz, cukier

    Sposób przygotowania:

    Na patelni rozgrzej olej, wrzuć na nią posiekaną cebulę i przeciśnięty przez praskę czosnek. Całość musi się dobrze zeszklić. Następnie dołóż mielone mięso i podsmaż na rumiano.

    Gdy mięso zrobi się brunatne dorzuć pomidory z puszki i koncentrat pomidorowy, dolej pół szklanki wody. Całość duś na małym ogniu aż osiągnie odpowiednią gęstość. Następnie dopraw sos ziołami, solą i pieprzem.

    Makaron ugotuj według przepisu na opakowaniu, odcedź i wymieszaj z sosem.

    Przed podaniem posyp potrawę tartym serem.

  • Dodaj komentarz

    Kategorie wpisów
     
    Brak produktów